10 Temmuz 2015 Cuma

Evlerde Bayram Temizliği

Bütün ev hanımlarının derdi bayram geliyor, bayramda ev temizliği. Türk kadını temizlik özellikle ev temizliği konusunda çok hassastır. Temizlik konusunda hiç bir kadınımız eleştirilmekten hoşlanmaz. Hele ki bayramlarda. O kadar özenle bezenle hazırlanır ki çoluk çocuk bile evdeki bu farkı hemen hisseder. Zaten misafirperver bir milletiz. Bayram coşkusuyla birlikte evimizde çok güzel bir rüzgar eser.
Temizliğin yanı sıra annelerimizin yaptığı tatlılar, özellikle baklavalar adettendir. Özenle hazırlanmış tepsi tepsi tatlı ve yemekler üzeri örtülü şekilde saklanır. Türk kahveleri taze olarak alınır. Bayram şekeri ve çikolatalar sehpalara dizilir.

Yıl içinde ne kadar temizlik yapılan ev olursa olsun bayram temizliği farklıdır. Özellikle istanbulAnkaraİzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan kadınlarımız için ev temizlik şirketi çağırma şansı var. 

Bayramlarda yapılan Ev temizlik işleri nelerdir?


Eskisi gibi artık elde yün yatak yıkamak, yorgan yıkamak gibi olmasa da halen bir sürü iş temizlik  yöntemleri değişerek devam etmektedir. Yıkanabilir yorgan ve battaniyelerin üretime sokulması, yıkanabilir pelüş kaplama ve örtülerin makine ile temizliği, kuru temizliği yapılması gerekenleri bayram yoğunluğu endişesi ile bir ay önceden kuru temizlemeye gönderilmesi ilk yapılacaklar arasında gelir. Perdeler, parça halıların temizliği de aynı şekilde. Bu tür işler temizliğe başlamadan organize edilir ve akabinde camlar ve ev temizliğine geçilir. Ev temizliği, genel olarak evin hanımı ve bir yardımcı ile en az 3 gün süre ile bir hafta süre arasında zamanı kapsamaktadır. Fakat ehil bir temizlik firması profesyonel ekibi ile tüm bu işleri mutfak dolap içleri dahil bir günde yaptırabilirsiniz. üstelik sizin ve yardımcılarınız için riskli olan bir yığın işin sorumluluğundan da kurtulmuş oluyorsunuz.
Siz gene de işi son dakikaya yani bayramın son haftasına bırakmayın diyoruz her zaman.
Umut ediyoruz ki yakın bir tarihte tüm şehir ve ilçelerimizde temizlik şirketleri kurulur ve bayanlarımızın işi daha da kolaylaşır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder